stukkie achtergrond

stukkies.nl is een stukkie spielerei van copywriter Peter van der Wijk.  In het dagelijks leven druk met het schrijven van bedrijfsverhalen en communicatie, van die dingen. Hartstikke leuk werk waar-ie goed in is en een leuke boterham mee verdient.. Maar hij is typisch iemand die graag om de hoek kijkt of er nog meer leuks te doen is. 

Jezelf blijven pushen als schrijver kan nooit kwaad en stukkies.nl is zijn idee geworden om dat te doen. Door – het is vrij neurotisch, hij geeft het zonder morren toe – stukkies van precies 100 woorden te schrijven over werkelijk van alles en nog wat. 

Waarom persé zo kort? Reden 1: korte stukkies zijn lekker snel te lezen en dat moet ook, want mensen hebben wel wat anders te doen. Reden 2: korte stukkies zijn lekker snel te schrijven en dat moet ook, want de schrijver zelf heeft ook nog wat anders te doen.

In 2019 heeft hij zelf de site in elkaar gezet en stukkie na stukkie van stukkies voorzien. Het begint zo langzamerhand wat te worden. Net begonnen en toch al een aardige mix van wat we in deze wereld allemaal zien voorbij komen aan eigentijdse gekkigheid, ophef, nieuwigheidjes en wat al niet meer aan verbazende zaken. 

Natuurlijk kan iedereen van elk stukkie vinden wat hij of zij wil, maar dan niet in likes en comments. Als mensen stukkies.nl leuk vinden, dan ziet de stukkiesschrijver dat vanzelf aan mooie bezoekcijfers en als die uitblijven, gaat het leven ook gewoon door.

Veel plezier hier, lees erop los, deel wat je geinig vindt en kijk uit met oversteken als je een stukkie leest met je smartphone in je hand.